20:00

IK Oden U23

Referat: Gideonsbergs IF U23 - IK Oden U23

Höstpremiär i U23-serien, egentligen en uppskjuten match från i våras.
P g a regnet så flyttades den till Hamre IP:s konstgräs men det var blött även där och det var stundtals problem med att bollen fastnade i vattenpölar, bl a missade GIF ett givet mål av den anledningen.
GIF hade i princip sitt A-lag till start eftersom de ville få igång spelarna efter sommaruppehållet.
Vi mönstrade också ett starkare U23-lag än normalt för att spela in ett antal nyförvärv till hösten.
Dessutom hade vi med River och Jack från P08-laget som båda gjorde gedigna insatser!
I första halvlek hade båda lagen bra målchanser innan GIF tog ledningen efter ett oturligt självmål av debutanten Izeke.
Vi kvitterade relativt omgående när Sinan spelade fram Karwan som dunkade in 1-1.
I slutet av halvleken satte GIF 2-1 på en av sina många kontringar där de var riktigt vassa.
1:a halvlek
11' Friläge för GIF som vår målvaktsdebutant Nathan räddar med en fotparad!
12' Hampus vinner bollen av mittbacken på mittlinjen, rycker sig loss till ett friläge men bollen fastnar i en vattenpöl så en back hinner ifatt och bryter
17' Karwan lägger ett instick till Hampus som rundar målvakten och skjuter mot tomt mål men GIF:s mittback spurtar dit och räddar på mållinjen!
19' Slarvigt bolltapp av Oden leder till friläge för GIF men spelaren skjuter utanför
21' 1-0 GIF, självmål av Izeke
22' Nytt friläge för GIF och återigen gör Nathan en fantastisk fotparad och räddar!
23' Felpassning av vår provspelare Kemo som leder till friläge för GIF, Nathan går ut och spelaren passar i sidled till en lagkamrat som har öppet mål men bollen bromsar i en vattenpöl så Nathan hinner dit och räddar avslutet!
26' 1-1 Oden genom Karwan (assist Sinan). Fantastisk crossboll av Kemo som Sinan tar emot och spelar i sidled till Karwan som trycker in bollen i mål vid bortre stolpen
30' Inlägg av Izeke till Karwan som nickar bakåt till Hampus som skjuter direkt men tyvärr över ribban
34' Jättefin kontring av Oden via Karwan, Hampus och Kemo som skjuter tätt över
36' Inlägg av Jack till Sinan som tar emot, har skottläge men backen täcker fint så att Sinan istället passar till Karwan som får felträff i bra läge så bollen går långt utanför
37' Nytt friläge för GIF där deras spelare låtsas ta emot en passning men istället släpper den till en lagkamrat som rinner igenom men återigen så räddar Nathan!
38' 2-1 GIF som kontrar när vi tappar bollen vid mittlinjen, det är one touch hela vägen och ett riktigt snyggt mål
41' Frispark av Kemo som går tätt över, men domaren bedömer att målvakten var på bollen så vi får en hörna
43' Mahdi som är avbytare får gult kort för att han plockar upp bollen med händerna när han trodde att den gått ut till inkast men den var faktiskt på sidlinjen
44' Bra frisparksinlägg av GIF som skarvas tätt utanför

I andra halvlek gjorde vi om centrala mittfältet för att testa formationen Mahdi-Kemo och Hampus framför. Det visade sig vara ett bra drag för vi öppnade fantastiskt bra med flera chanser innan Sinan kunde skicka in den rättvisa kvitteringen.
Vi fortsatte bra och hade mycket väl kunnat ta ledningen men tyvärr så gjorde istället GIF 3-2 på en kontring som återigen genomfördes på ett exemplariskt sätt.
Men vi gav inte upp för det utan fortsatte att anfalla och hade bl a några hörnor som mycket väl kunde ha resulterat.
Dock så slarvade vi i slutet av matchen när vi valde en kort hörna men istället för inlägg så snodde en GIF-spelare bollen och ruschade över hela planen, tog sig förbi vår backlinje och satte 4-2 fri med Nathan, mycket snyggt!

Det blev också slutresultatet efter en underhållande match där vi framförallt är nöjda med spelarnas prestation, även om vi inte fick resultatet med oss. Kul att se de unga spelarna ta för sig mot tufft motstånd, vi ska också nämna Oscar Granö och Mahdi, både födda 2006 som gjorde debut för oss idag.
Nathan är matchens lirare efter att ha räddat fem frilägen! Blir en tillgång i målet i höst.

2:a halvlek
47' Upprullning där Mahdi passar Karwan som hittar River som kommer fri men målvakten räddar avslutet till hörna
38' Bra hörna av Mahdi som Sinan nickar mot mål men en GIF-spelare blockerar avslutet som var på väg in i mål
51' Frisparksinlägg av Hampus nickas bort men Kemo tar returen och får bra träff, tyvärr går skottet över
53' Kontring av GIF där spelaren bryter in från vänster och avslutar i stolpen nära krysset och ut!
54' 2-2 Oden genom Sinan (assist David). David tar sig fram på högerkanten och spelar in bollen i mitten av straffområdet, där Sinan vinner den i duell med flera spelare, tar sig igenom och avslutar kyligt förbi målvakten!
58' Hörna av GIF nickas ut ur straffområdet där deras spelare skjuter över, bra av Hampus som sätter pressen direkt och stressar fram ett något sämre avslut
63' Mahdi passar fram Kemo som tyvärr skjuter utanför
66' Gult kort på Hampus för tröjdragning
68' Kontring av Oden där Mahdi avslutar med högern men målvakten är välplacerad och räddar enkelt
69' 3-2 GIF på kontring
77' Upprullning av Oden där Karwan slår ett instick till River som kommer fri men målvakten går långt ut och räddar avslutet!
78' Hörna av Mahdi rensas ut till Hampus som får bra träff, bollen är på väg in i högra krysset men GIF:s målvakt gör en fantomräddning!
79' GIF kontrar till ett friläge men ännu en räddning av Nathan förhindrar målet
84' 4-2 GIF på kontring
85' Gult kort på Kemo för hårt spel
90' Frisparksinlägg av Kemo som rensas till David som skjuter utanför